Blogg

Demokrati med borrigg som symbol


skrivet den 03 maj av BL, klockan:11:38
 Läste ytterligare en sjukt bra artikel som lite grand hör samman med förra inlägget

http://www.expressen.se/debatt/1.2423388/arabvarlden-kommer-inte-sorja-bin-ladin

 

Detta är en artikel skriven efter och med syfte på Usama Bin Ladin,s död och hur folket i arabländerna ser på detta.

I väst och inte minst i Europa får ju USA som sagt var hela tiden en massa skit för sina ”storebrorsfasoner” gentemot resten av världen, inte alltid så rättvist gnäll av oss andra. En av de saker de fått massiv kritik för är ju att de lagt sig i Arabvärldens affärer skenbart för att bekämpa terrorism som dessutom anses ha uppstått pga USA,s politik med oljeländernas förtryckare men egentligen anser många att det snarare är själva oljan i sig som det hela handlar om.

 

Lätt för oss här i väst att sitta och tycka och tänka en massa och ”tro” oss veta vad folket i dessa länder själva anser om allt som vart. Enligt många är det nämligen inte alls så att de kommer sakna extremister som Bin Ladin särskilt mycket, han och de andra stollar han tillhör är så förbannat extrema att de på fullaste allvar anser att alla som inte delar deras extrema tro ska bort från jordens yta oavsett om de är muslimer eller annat. Demokrati och frihet är sånt som ska bekämpas osv

 

Detta är ju ett synsätt som väldigt få delar, de flesta vill ju istället ha frihet och demokratiskt uppbygda samhällen. Med stollar som Bin Ladin, Saddam mfl borta så kanske de äntligen är ett steg närmare att kunna få detta. Om än en demokrati med en borrigg som symbol.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt